Un dolç típic d'Alcoi, de tota la vida i ben fàcil! Perfecte per al café o ara que fa calor amb una orxata fresqueta.
Ingredients: (per a 8 orelletes)
- 1 ou
- 1 mida d'oli (mitja closca d'ou)
- 1 mida i un poc més d'anís
- una cullerada de café rasa, de sucre glas
- una cullerada de café rasa, de llevadura en pols
- farina de força (la que admeta)
- oli per a fregir
- sucre glas per a decorar
Elaboració:
En un bol mesclem l'ou amb l'anís, el sucre, l'oli i la llevadura. A poc a poc anem afegint farina fins que tenim una massa homogènia que podem treballar bé i que no s'apega (ni molt dura ni molt tova). No tenim una mida exacta per a la farina, per tant, anem amb compte de no afegir-ne molta de colp.
Mentre escalfem oli en una paella, partim la massa en 8 parts: fem una bola i partim la meitat, d'aquesta meitat, dues parts més, i així fins que tenim 8 boles. Amb el corró anem aplanant les boles de massa fins que queden molt fines, intentant que queden més o menys en forma de cercle. A continuació les fregim i amb dues forquilles arruguem la massa per a que quede forma d'orella. Quan ja les tenim totes, les decorem amb sucre glas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per enviar-nos un comentari!