dissabte, 20 d’octubre de 2012

Tartiflette



Aquesta és la nostra versió de la Tartiflette, una recepta de Savoia, d'on és típic el formatge Reblochon. Existeixen moltes versións d'aquest plat, però la base són les creïlles, ceba, nata, bacon i el formatge Reblochon. Se serveix gratinat. És una recepta perfecta per als fanàtics del formatge com nosaltres, però és recomanable per a un dia de fred, amb aquesta recepta entres en calor de seguida!

Ingredients: (per a 4 persones)

4 o 5 creílles grans
1 ceba
200 gr de xampinyons
1 copa de vi blanc
100 ml de nata líquida
un formatge Reblochon
oli d'oliva
pebre
sal

Com que a casa no tots mengem carn, en la nostra versió hem substituit el bacon per xampinyons i queda molt bé també. Primerament hem trossejat la ceba i l'hem posat a la paella amb una miqueta d'oli d'oliva. Quan hem vist que la ceba estava daurada, hem afegit els xampinyons a làmines. Quan han agafat color hem afegit la copa de vi. Després hem pelat les creïlles i les hem tallat en rodanxes molt fines ( també podeu bullir les creïlles abans de tallar-les i us assegurareu que estiguen cuites després). Hem distribuit les creïlles en safates de fang individuals i hem posat els xampinyons amb la ceba per damunt. A continuació hem posat un raig de nata en cada safata, sal i pebre i el formatge reblochon a trossos per damunt.
Ho hem posat al forn a 200º fins que ha quedat daurat.
Si voleu ho podeu acompayar amb sidra natural, nosaltres hem elegit sidra de Normandia i combina molt bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per enviar-nos un comentari!