dimecres, 11 d’abril del 2012

Croissants


Que tal uns croissants per a berenar o esmorzar? Ací teniu la recepta. Ens han ixit bastants. Els hem congelat i així quan ens apetix només és una estoneta de forn i a gaudir!

Ingredients:

Per a la massa:
800 gr. de farina de força
200 gr. de farina fluixa
200 gr. de sucre
4 ous
50 gr de llevat premsat
200 gr de mantega
2 dl. de llet
15 gr. de sal
1 dl. d'aigua

Per a les voltes:
400 gr. de mantega o margarina

Elaboració:

Desfem el llevat amb llet tèbia i afegim la resta d'ingredients. Treballem la massa fins que estiga homogènia i no s'apegue. Deixem reposar en un lloc càlid fins que la massa duplique el volum, l' hem embolicat en paper film per a que no se seque.
A continuació fem una bola amb la massa. Fem un tall en forma de creu. Estirem els costats. Posem la mantega (en pomada: blaneta, que es puga treballar). Cobrim la mantega amb les puntes de la pasta i ho estirem amb el corró fins que tinguem un rectangle. Passem a fer les voltes. Hem de fer quatre voltes senzilles, és a dir, doblar el rectangle en 3 parts i estirar-lo. Repetim el procés 4 vegades. Hem de tindre en compte que deixarem reposar la massa a la nevera durant una hora com a mínim entre volta i volta. Finalment estirem fins que es quede la massa fina i la tallem en triangles. Doblem els triangles i donem la forma. Podem pintar els croissants amb ou o mantega fosa. Els posem al forn a uns 180º fins que estiguen daurats.

2 comentaris:

  1. Salam!! Yo probar a hacer croissants, pero estirar masa mui difisil, hacer croissants i parece como deformes. Esta receta dificil. Estirar pero no rectángulo, no vueltas, todo un lio. Practicar mas o ir a Al Kharama a comprar croissants barato. Mejor bakhlava. Mui rico.

    ResponElimina

Gràcies per enviar-nos un comentari!